Vizážistka Bára Hasoňová- naše práce má svá pozitiva i negativa

0

Výrazná vizážistka, která se zaměřuje na osobní a firemní klientelu. Vyznává individuální přístup ke každému, ať už během líčení nebo během lektorování Basic kurzů a osobních seminářů. Spolupracuje s významnými fotografy a návrháři – Liběna Rochová a další.

 

Barčo jsi nyní velmi oblíbenou lektorkou, čemu jsi se ale věnovala, než jsi se vrhla do světa makeupu? Co tě k tomu vlastně přimělo?

V podstatě jsem přišla z kanceláře. Řadu let jsem se věnovala práci, která mě nenaplňovala a často jsem měla pocit, že tam marním čas a nevyužívám svůj potenciál. Až vlastně mateřská dovolená mě svým způsobem osvobodila a začala jsem se více věnovat líčení, které do té doby bylo jen koníčkem.

Komerční spolupráce Báry Hasoňové
Spolupráce s PBG

 

Jaká vidíš pozitiva na práci makeup artistky a jaké naopak strasti? Věci, o kterých nikdo nemluví?

Pozitivum i negativum je v podstatě jedna a tatáž věc a to komunikace a kontakt s lidmi. Pravě ten kontakt s lidmi a jejich zpětná vazba Vás dokáže neskutečně nabít, motivovat a potěšit, bohužel to ale také může být přesně naopak. To o čem se nemluví, nebo se na to zapomíná je, že úspěšného make up artistu nedělá jen umění vytvořit krásný make up, ale být i schopný manager a marketér a umět si práci zajistit a nečekat, že práce přijde sama. Také občas musíte vstávat do práce ve 4 ráno, celé dny tahat těžké kufry, v létě líčit celé dny venku v úmorných vedrech…to jsou detaily o kterých nikdo moc neví a ne každý je poté dokáže přijmout.

Editorial ve spolupráci s Make-up Institute Prague
Editorial ve spolupráci s Make-up Institute Prague

Jaké to je být vytíženou vizážistkou a ještě k tomu maminkou?

Upřímně, vyžaduje to velké manažerské dovednosti 🙂 Mám dvě malé děti a skloubit harmonogram celé rodiny je často náročný úkol, nicméně za pomoci manžela a babičky to celkem zvládáme.

Bára na place
Bára v akci

 

Spolupracuješ s Liběnou Rochovou, jak jsi se k této příležitosti dostala? Jaký projekt považuješ za svůj největší úspěch?

Ke spolupráci s Liběnou Rochovou jsem se dostala díky Markétě Davidovich a Make-Up Institute Prague. Co považuji za největší úspěch? Určitě zmíněná spolupráce se dá považovat velice úspěšnou, nicméně naplňují mě i jiné projekty, jako například lektorování Basic kurzů v MUIP.

Učíš v Make- Up Institute Prague začínající makeup artisty, jaké povahové rysy a dovednosti by měli mít, aby v tomto oboru prorazili? Konkurence je opravdu vysoká.

Asi řeknu to, co už tisíckrát bylo řečeno, ale je to fakt. Nejdůležitější je mít pokoru a k tomu zdravé sebevědomí, dovednosti se dají naučit. Vzhledem k tomu, že být make up artistou je velice kontaktní řemeslo, musíte být i příjemní a klientovi s Vámi musí být dobře.

Jaké jsou tvoje každodenní makeup rituály? Máš nějaké opravdu srdcové produkty, bez kterých nevyjdeš ven? 🙂

Vzhledem k tomu, že jsem od malička atopik, musím se o pleť hodně starat a to někdy více a někdy méně úspěšně. Nicméně to, co i sama nejvíce radím, je důkladné čištění pleti, noční výživná péče a přes den nezapomínat na ochranný faktor.

Srdcové produkty? Těch je celá řada, rozhodně Benefit produkty na obočí, tvářenky NARS, make upy Make Up For Ever, korektory MUD a rtěnky Art Stick Bobbi Brown.

Spolupráce s Liběnou Rochovou
Spolupráce s Liběnou Rochovou

Vypadáš ale krásně i bez makeupu, dodržuješ nějaký zdravý jídelníček a životní styl?

Moc díky 🙂 Řeším to určitě víc, než když jsem byla mladší a bylo to vše zadarmo. Teď si hlídám co jím a co piju. V poslední době jsem si oblíbila Hot Yogu, která mimo úžasné účinky na tělo, krásně čistí pleť a celkově detoxikuje organizmus. Navíc si krásně vyčistíte hlavu a cítíte se spokojeni, což se zase promítne do tváře.

A nakonec. Jaké projekty nyní chystáš?

Rodí se jedna zajímavá spolupráce, ale vzhledem k tomu, že je to vážně teprve na začátku, raději bych si to zatím nechala pro sebe 🙂

Leave A Reply