Interview s Make-up Artist & International Trainer NARS/ Tereza Matějičná: Baví mě bourat zažitá pravidla

0

Terezko, chtěla jsi vždy být makeup artistkou?

To je celkem vtipné, na gymnáziu jsem se chystala na studium architektury. Jsem teď ale ráda, že mě moje rebelie při studiích dostala tam, kde jsem. Žiji  si svůj sen.

V čem myslíš, že jsi lepší než ostatní? Čemu vděčíš za svůj úspěch?

Nikdy bych si nedovolila říct, že jsem v něčem lepší než ostatní. Troufám si říct, že možnost cestovat a poznávat lidi z celého světa nejen z oblasti makeupu, mi dává trochu jiný rozhled. Vždy jsem byla typ člověka, kterého bavilo bourat zažitá pravidla. Jako jednu ze svých obrovských výhod vidím to, že mohu nejen své klientky, ale i studentky naučit vnímat líčení i trochu z jiné perspektivy. Už jenom to, že při líčení pleti používám pouze prsty, je dle mého vybočující z řady. Za svůj úspěch vděčím tomu, že jsem vždy měla vysoké cíle a nikdy se nevzdávala. Měla jsem i velké štěstí na lidi. Rozhodně všem doporučuji vytrvat!

Jaké byly tvé začátky se značkou NARS? 

Náročné! Já NARS milovala vždy a možná jsem si tu práci i dost vysnila. Vždy, když mě oslovily konkurenční značky s nabídkou práce, jsem všem říkala, že bych dokázala pracovat na plný úvazek pouze pro NARS. Miluji značku a naprosto všem produktům věřím. Nejsem typ člověka, který dokáže klientům lhát. Musím naprosto věřit tomu, čemu propůjčuji své jméno a čím se prezentuji.

Dnes pracuješ jako hlavní makeup artistka této značky, co si pod tím můžeme představit? Jak vypadá tvůj běžný pracovní den?

Každý můj den vypadá úplně jinak, možná v tom je to kouzlo mé práce, proč mě stále tak naplňuje a baví. Moje pozice není Make Up Artist. Starám se o Český trh jako Manager a zároveň hlavní školitel. Cestuji také po Evropě a školím mé zahraniční kolegy. Největší kouzlo je to, že se dostanu k lidem, které bych v normálním životě nikdy nepotkala. Jako nejzásadnější den svého života beru Masterclass se samotným Francois Narsem.

Je pro nás ctí, že jsi v řadách našich absolventů hledala makeup artistku, která by mohla pod značkou NARS pracovat na part time. Podle čeho jsi vybírala? Proč bys doporučila začínajícím makeup artistům začít s prací pod značkou?

Já děkuji za možnost, že jsem si mohla vybírat z vašich absolventů. Pro mě je nejdůležitější nadšení pro značku, chuť učit se nové věci a já osobně preferuji extrovertní typy, které se nebojí. V retailu je to velice důležité. Hlavně mít drive pro čím dál lepší výsledky. Myslím, že pracovat pod značkou je dobrý nápad. Člověk se naučí spoustu věcí, jako například komunikovat s klienty, opravdu se „vylíčí“ a má pro začátek pravidelný přísun peněz. Samozřejmě záleží, jakou značku si vybere. Například já jsem opravdu velký perfekcionista, když přijde na servis a práci s klienty. Zároveň učím mé make-up artistky rozvíjet se v artistry směru. V tom je to tedy pro ně naprosto skvělý start do jejich kariéry. Navíc pokud je bude retail bavit, dá se tam krásně růst. Já jsem toho živým důkazem.

Kdo je pro tebe největší inspirací? Setkala jsi se někdy osobně se zakladatelem NARS Francois Narsem? 

Jsem ráda za tuto otázku – pro mě je jednoznačně největší inspirací právě pan Francois Nars. Jak jsem se již zmínila výše, na setkání s ním nikdy v životě nezapomenu. Je to neuvěřitelně talentovaný člověk. V hlavě mi uvízla věta, kterou řekl, když jsme se ho zeptali, zda si myslí, že už dosáhl všeho, čeho mohl. Odpověděl, že až bude mít pocit, že se nemá kam posouvat a na čem na sobě pracovat, může zemřít.

Která část tvojí práce tě nejvíce baví? 

To je velice těžké říct, baví mě rozhodně všechno. Mojí největší vášní je vést lidi a vzdělávat je. Školení je opravdu moje velká vášeň.

Nemohli jsme si nevšimnout, že jsi teď ve formě a vypadáš super. Máš nějaké osvědčené triky?

Moc děkuji, za mě je to rozhodně pravidelný přísun tekutin, trenér, a hlavně péče o pleť. Holky by neměly zapomínat – ráno i večer čistit pleť.

Jak se denně líčíš? Jak vypadá tvůj party look?

U mě se to hodně liší podle toho, zda jdu do práce, na schůzku či mám den volna. Ve dnech volna mám ráda velice lehký projasněný make-up. Jsem závislá na krémových tvářenkách a tekutém bronzeru Laguna Liquid Bronzer. Oči zvýrazním jen řasenkou a miluju výrazné rtěnky. Teď u mě vede neonově-růžová a oranžovo-červená Velvet Matte Lip Pencil Red Square. Na party bohužel nemám čas. Když však jdu na firemní akci, většinou u mě vedou smokey eyes a nude rty.

Díky naší spolupráci máme v učebnách úžasné NARS produkty a každý student má možnost si je všechny vyzkoušet. Jaké jsou tvoje MUST HAVE produkty od NARS?

Já v tom mám naprosto jasno – můj nejoblíbenější produkt na světě je tekutý bronzer Laguna Liquid Bronzer. Občas na něj vrstvím Lagunu pudrovou, když chci bronzer zvýraznit. Pak to bude rozjasňovač The Multiple Copacabana ve sticku, na který ráda vrstvím nové rozjasňovače NARS. A v neposlední řadě nedokážu existovat bez nového make-upu Natural Radiant Longwear Foundation, který máme ve 33 odstínech. Jedná se o první vysocekrycí produkt s rozjasněným efektem. Baví mě, že obsahuje ovocné extrakty, které hydratují. Je na pleti neuvěřitelně příjemný.

Jaké jsou tvé plány do budoucna? Máš nějaké nesplněné sny?

Rozhodně mám spoustu plánů. Nerada o  nich však mluvím. Moc mě teď však baví má social media a jako takový můj velký splněný sen beru svou první veřejnou Masterclass. Jako své hlavní poslání teď.

Leave A Reply