Jak poznat dobrého vizážistu?

0

Každá žena má jednou za čas příležitost, na kterou si přeje být dokonale připravená. Ať už se jedná o svatbu, ples, večírek, rande, společenskou událost či pracovní koktejl s kolegy a klienty. Vhodné líčení je pro takovou příležitost stejně klíčové jako jsou vlasy, nehty a oblečení. V České republice si toto uvědomuje jen velmi malé procento žen. Většina dam dá přednost investici do účesu a už si neuvědomuje, jak může výsledný look nesprávným líčením úplně zničit. Ve srovnání se zahraničím, kde jsou profesionální vizážisté vnímáni jako neoddělitelná součást společenských událostí, je využití vizážistů na českém trhu zcela do očí bijící.

Musíme však uznat, že se rok od roku tato situace mění a snad již brzy se bude profesionální make-up považovat za stejně nezbytný jako kadeřnicí vyfoukaný účes. Protože stejně jako si nikdy Vy sama vlasy nevyfoukáte, nevyžehlíte, nevyčešete tak dokonale jako když to udělá zkušená kadeřnice, tak se sama tak perfektně nenalíčíte. Faktem je, že převážná většina žen se líčit neumí. Neumí si zvolit vhodné barvy a neumí produkty správně aplikovat. Výsledkem je často líčení, které mnohdy ženě více ubližuje, než by pomohlo. Proto je potřeba se svěřit do rukou profesionála.

_WEE3899

Na trhu existuje velká řada vizážistů. Vy, jako klient, dáte většinou na doporučení svých blízkých, surfujete na internetu, čtete diskuse a podobně. Je těžké se orientovat v práci vizážistů. Každý neumí rozlišit mezi dobrým a špatným make-upem, poznat adekvátnost ceny ve srovnání s umem dotyčného vizážisty. Své služby nabízí řada lidí, kteří se považují za„ vizážisty“. Pokud nejste z oboru, je pro Vás těžké vědět, zda je ten konkrétní vizážista ve svém oboru skutečný profesionál.

Prvním znakem dobrého vizážisty je vzdělání. Hledejte make-up artistky, které jsou absolventkami rekvalifikačních make-up kurzů u renomované make-up školy. Díky tomu poznáte, že dané vizážistka musela absolvovat zkoušku pro to, aby získala Certifikát a Osvědčení o rekvalifikaci. Vše hlídá Ministerstvo školství, mláděže a tělovýchovy a může si tak být jistá, že Vaše vizážistka prošla kvalitním vzděláním a nekoukla jen na video z Youtube. Správná vizážistka se neustále rozjívíjí, sleduje trendy a navštěvuje další make-up kurzy. Dle výčtu absolvovaných kurzů také zjistíte, co jaké míry je vizážistka proškolená.

Profesionála poznáte už podle prvního kontaktu, ať už telefonicky či emailem. Zeptá se Vás, na jakou příležitost bude líčení, zda nemáte nějaké problémy, alergie, jaké budete mít šaty a účes. Často se také zeptá, jak se líčíte. Zjišťuje si tak, jak moc jste zvyklá vidět svůj obličej nalíčený. Většina dam sní o kouřovém líčení, jelikož sama si neumí oční stíny vystínovat do dokonalosti.
Pokud vizážistce řeknete, že si přejete černé, kouřové oči, výsledek může vypadat často jinak, než si představujete. Každý má jinou představu intenzity tmavé. Vaše “kouřové” oči tak mohou být ve srovnání s představou vizážistky jen jemné stínování oka. Pokud si například dáma, která se líčí minimálně, přeje na ples kouřové líčení, může pro ni být výsledné líčení naprosto šokující. Proto je dobré svou představu co nejlépe popsat, ideálně se domluvit na zkoušce líčení nebo konzultovat make-up přes fotografie. Najděte si fotografie, na kterých se Vám líčení líbí a vizážista se naladí na stejnou notu. Je vhodné zaslat i svoji fotografii, protože ne každé líčení je vhodné a bude slušet každému typu obličeji. A to právě by měl profeisonální vizážista vědět a umět vysvětlit, popřípadě najít řešení, jak Vás nalíčit podobným stylem, abyste byla spokojena.

Dalším ukazatelem je i značka štětců a líčidel, který vizážista používá. Většina na svém profilu, webu uvádí s čím pracuje a Vy si tak můžete udělat o daném vizážistovi obrázek. Určitě rozhoduje i čistota produktů. Pokud k Vám vizážista přijede a nemáte dobrý pocit z toho, jak vypadá nebo se Vám zdají štětce špinavé, máte plné právo líčení odmítnout.

_MG_5507

I pro to je tady vybraná databáze vizážistů na našem webu. Pokud máte nějakou akci a přejete si profesionálního vizážistu, kontaktujte náš tým na info@ma-da.cz a my Vám vybereme toho pravého vizážistu pro Vás.

Pyšníme se zastoupením špičkových vizážistů i velmi šikovných vizážistů a vizážistek, kteří pracují na své kariéře a čekají na svoji šanci. Vyberte si to pravé pro Vás. Ma-Da tým Vám na základě Vašich požadavků vybere toho správného vizážistu, ať už se to týká lokace, ceny či vizážistických dovedností.

Leave A Reply