MAKECUP make-up awards 2015 má svou vítězku

0

MAKECUP je profesionální make-up soutěž. Pro výherce je připraven kontrakt na pracovní zakázky z beauty a fashion v celkové hodnotě 50 000Kč, tisíce získaných kontaktů, zkušeností a obohacení portfolia.

Dne 17.10. se v rámci kosmetického veletrhu Interbeauty v pražských Holešovicích konalo finále soutěže MAKECUP make-up awards 2015. „ Cílem bylo najít nejen talentovanou vizážistku, ale zároveň osobnost, která bude schopna reprezenovat“ říká Markéta Davidovich, organizátorka soutěže a majitelka Make-Up Institutute Prague.

Interbeauty_17_10_2015_By_Shalev_Man_ (165)
vítězové MAKECUP make-up awards 2015

 

 

Soutěžící museli absolvovat náročná výběrová kola jako líčení na face chart, semifinále na podium a finální práci. Témata se vždy soutěžící den předem a neměli tedy dost času na přípravu. „ Chtěli jsme nastavit náročné podmínky, jelikož ani na reálných pracích není nikdy dostatek na velkou přípravu. Vítězka získala hodnotné dary z řad dekorativní kosmetiky a kontrakt na pracovní zakázky v oblasti fashion na focení, natáčení, přehlídky a je to pro její start v kariéře ideální odrazový můstek“ dodává Jitka Boho, moderátorka akce, vizážistka, zpěvačka a modelka.

Téma finálního makeupu se inspirovalo filmem Maleficent a synonymem byla temnota, zloba, černota. Finalistky se s náročným tématem popraly skvěle.

Porotu, která hodnotila práce soutěžících, tvořili odborníci na slovo vzaté a to nejen světově uznávaná make-up artistka a maskérka Zuzana Machalová, Diana Ivanova distributorka pro ČR a SR značky Inglot, Lenka Danielová, brand managerka značky Gosh Cosmetic, ředitelé předních make-up škol, Markéta Davidovich za Make-Up Institute Prague a Per Lukeš Asociace vizážistů a stylistů, Ido Mahler majitel beautytools.cz a modelka Jitka Boho.

Interbeauty_17_10_2015_By_Shalev_Man_ (18)

Finalisté měli na líčení na stage pouze 30min a během této krátké doby byli ještě podrobeni rozhovoru během líčení. Do soutěže zaslalo přihlášku s face chartem 95 vizážistů z České a Slovenské republiky. Do semifinále postoupilo 10 soutěžících a do finále porota vybrala pouze 6 finalistů. První místo obsadila Andrea Legyelová, která porotu zaujala nejen svou technikou, ale i profesionálním projevem. Na druhém místě se umístila Lenka Pechová a třetí místo Nikola Mrnuštíková.

Soutěže jsou skvělým tréninkem a přípravou pro všechny make-up artisty, kteří mají rádi výzvy a chtějí se ve své tvorbě posunout dále“ podotýká organizátorka akce.

Tým soutěže už připravuje organizaci a témata na další ročník MAKECUP make-up awards 2016. Máme se na to těšit 🙂

Leave A Reply