Léto přichází: jaké jsou trendy a jak se správně nalíčit?

0

Nahé líčení, excentrické obočí, smyslné kouřovky a návrat modrých očních stínů. Jaké trendy frčí letošní léto vám odhalí školitelka a make-up artist zastupující kosmetické značky Sensai, Elizabeth Arden a BPI, Lica Arabadzi. Kromě toho poradí, jak se správně nalíčit v teplém období nebo u vody.

Jak se nalíčit v letních parných dnech?

Trápí vás make-up, který v letních parných dnech nevydrží, řasenka, která se hned rozteče, nebo spálený obličej po hodince strávené v restauraci na zahrádce? I v létě můžete mít make-up, který bude vypadat dobře a kromě toho plnit i další účely. Obecně máme rády v létě lehčí textury. Představa, že ve 30 stupňovém vedru, kdy skoro nemůžeme dýchat, nebude pod vrstvou make-upu dýchat ani naše pleť, nás totiž děsí. Proto je ideální zvolit lehčí make-up, nebo BB cream s ochranným faktorem, se kterým se nemusíte bát vystavit pleť sluníčku. Můžete vyzkoušet například Flawless Finish Perfectly Nude SPF 15 od Elizabeth Arden (990 Kč). Problém s rozmazanou řasenkou vyřeší pokročilá technologie, díky, které se maskara odlíčí pouze ve 38 stupních teploty vody, ale jinak zůstane voděodolná. Takovou vychytávku má ve svém portfoliu například značka SENSAI (819 Kč).

I u vody můžete oslnit

Léto se blíží a kromě faktu, že musíte na koupališti obnažit vaše tělo, vás trápí představa obličeje bez make-upu. Nezoufejte, protože i u vody můžete oslnit. Na rty i tváře vklepejte tekutou tvářenku Benetint od značky Benefit, která se okamžitě vpije do rtů i tváři a zůstane zde uzamčená. Obličej můžete lehce přepudrovat dokonalým kompaktním pudrem od značky SENSAI, který má 30 stupňů SPF a zároveň je voděodolný (1450 Kč). Na oči aplikujte voděodolnou řasenku v tenčí vrstvě, aby se vám po pár tempech ve vodě nezačala drolit. S tímto „lookem“ budete vypadat přirozeně a můžete směle skočit do vody bez strachu, že se vynoříte bez make-upu.

Co je trendy?

Nahé líčení

Asi už jste zaslechli o současném trendu, tzv. „Nahém líčení“ (Naked make-up), jehož součástí je krásná pěstěná pleť. Podstatou je, abyste vytvořili s minimem produktů a stylingu přirozený make-up, který je svěží, moderní a skutečný! Make-up vám pomůže zakrýt nedostatky pleti, nikoliv zcela změnit vzhled. Základem dokonalé pleti je ale dostatečná hydratace. Můžete zkusit dvojitou hydrataci ve formě hydratačního lotionu (1890 Kč) a krémové emulze (2890 Kč) od značky SENSAI, které zahalí vaši pleť do hedvábného závoje hydratace. K dokončení přirozeného looku vám bude stačit řasenka a rtěnka podobná barvě vašich rtů. Rtěnku vklepejte za pomocí prstů do rtů a na jablíčka lícních kostí, kde vám poslouží jako šťavnatá tvářenka. Vyzkoušejte Beautifull Color od Elizabeth Arden odstín Pink Pucker 46 (680 Kč).

Smyslné kouřovky

Nadčasový trend kouřových očí je v kurzu již mnoho let. Mění se pouze barvy a způsob jak smyslný look vytvořit. Tommy Hilfiger a Tom Ford v létě 2015 vsadili na černé a hnědé odstíny, zatímco Roberto Cavalli a Pat McGrath smíchali tóny hnědé, šedé a stříbrné. Máte pocit, že “kouřovky“ se hodí pouze na párty, nebo večerní líčení? Omyl! Letošní léto dává zelenou kouřovkám i přes den. Např. voděodolná tužka “Smoky Black” od Elizabeth Arden (495 Kč) lze houbičkovým aplikátorem komfortně rozmazat, ale po zaschnutí zůstane na místě a neobtiskne se. Na den můžete použít světlejší hnědý odstín Smoky Eyes Pencil 03 “Espresso”.

Modrá je dobrá

Letošní jarní a letní sezonu se vrací trend 80. let, modré oční stíny v různých odstínech. Je ideální variantou pro všechny, které neuspokojil hit „lila“ oční stínů. Zvláště krásné provedení líčení modrých očí předvedl vizážistka Tom Pecheux na přehlídce Elie Saab, který orámoval oči modelek různými odstíny azurové. V azurové barvě se nesla celá přehlídka světoznámého návrháře. web change alert Mnohem výraznější variantu trendu předvedl na přehlídce Jean Paul Gaultier, který křiklavé modré oční stíny zkombinoval s výraznou rudou rtěnkou. V paletce očních stínu SENSAI ES 12 (1189 Kč) ve třech modrých odstínech, určitě najdete ten pravý pro vás!

Leave A Reply