Triky v péči o pleť

0

Toužíte po krásné ukázkové pleti? Tak ji jen nezakrývejte, ale i odkrývejte! Když se ráno na tváři vyřádíte pomocí makeupu a líčidel, měly byste jí večer dopřát zasloužený odpočinek. Prach, smog, špína či stres – na to všechno můžeme narazit během dne. A večer bychom se toho měly zbavit pomocí odličovacích “nástrojů”!

-nutricia-creme-vyzivny-krem-pro-suchou-plet
Výživný krém pro suchou pleť

Na co je to vlastně dobré?

Určitě se vám už stalo, že jste se po nějaké alkoholové zábavě pozapomněly odlíčit. Únava a promile v krvi byly prostě silnější. Pokud se to stane jednou za “uherský rok” je to ještě v normě. Ale pokud byste chodívaly spát se svou denní fasádou pravidelně, byly byste velmi nemile překvapeny. Zanedbaným, a dokonce i neodkladným odlíčením se na povrchu pokožky ucpávají póry a vytvářejí záněty.

 

Takto na to raději nechoďte!

Když jste si už vstoupily do svědomí, a rozhodly si čistit pleť pravidelně každý den, měly byste vědět, jak na to. Rozhodně si obličej neodličujte jen drsnými a rychlými tahy chuchvalcům vaty a pleťovým mlékem. Řasy by na to mohly doplatit lámáním a vypadáváním. A směs ze zbytků mléka, špíny a make-upu zas ucpávají póry.

 

Nevynechejte krk a dekolt

Nezapomeňte na samostatné odlíčení očí a rtů. Ty by se měly dostat na řadu jako první. Čistá voda je nedokáže vyčistit. Tampon byste měly nechat přiložen na oku alespoň 30 sekund, aby se nečistoty pořádně rozpustily a až poté je setřete. Vyhněte se drhnutí, mnutí či natahování, abyste si nevytvořily nechtěné vějířky kolem očí. Všechny části, které jsou během dne odhaleny, byste měly projít odličovacím tamponem. Neboť i tato část pokožky se znečišťuje, mohou se na ní tvořit vyrážky a vrásky.
Nezapomeňte, že jak se v mládí budete starat o svou pleť, o pár let se vám mile odmění.

cistici-rada
Čistící řada PAYOT

 

zdroj: PAYOT – www.payot.cz

Leave A Reply