Petra Trejbalová- člověk musí opravdu chtít!

0

Sympatická a energická lektorka Basic kurzů a osobních kurzů líčení, která nyní patří mezi tým lektorů Make-up Institute Prague. Miluje nude makeup a zaměřuje se na speciální efekty a divadelní líčení. Ve své praxi působí převážně v reklamním průmyslu, líčí focení, přehlídky a pracuje i jako maskérka v divadle.

Péťo, jak se momentálně máš a čemu se věnuješ?

Mám se báječně, jelikož se mi splnil sen. Dostala jsem se mezi top team make up artist Make-up Institute Prague, tak to beru za velký úspěch. Taky jsem moc ráda, že jsem dokázala skloubit práci, která mě baví nejvíc na světě s mým malým synem Kryštůfkem. Mnoho lidí nechápe, jak to zvládám, ale já to spíš beru tak, že to on mi dává  životní energii. Samozřejmě je to těžké, ale ve finále to jde samo, pouze si člověk musí umět čas správně rozvrhnout. Pro matky, které žijí samy s dětmi je to prostě těžší, ale člověk musí prostě opravdu chtít. V práci i ve volném čase se řídím heslem „Na svět se musíš dívat srdcem, ne očima.“

Spolupráce s Klárou Vytiskovou
Spolupráce s Klárou Vytiskovou

 

Jaká byla vlastně tvoje cesta k makeupu?

Jako dítě jsem pořád malovala obličeje a nikdy jsem netušila, proč mě to baví a kam to povede. Když jsem přemýšlela o tom, co chci v životě dělat, bylo jasno. Zkrátka musela jsem dělat něco kreativního. Rodiče mě přihlásili na obchodní školu, což se potom ukázalo jako dobrá věc, jelikož make-up artistka se musí umět i prodat a vyjednávat.

Co bys řekla, že je pro práci makeup artistky nejdůležitější?

Těch věcí je určitě víc, musí být hlavně na místě pokora a to „moc chtít“. Jak jsem říkala, člověk musí umět jednat, vystupovat, měl by zaujmout a odlišit se, je to celkový balíček člověka se vším všudy. Rozhodně to není jen o tom, že někdo umí hezky líčit….takových lidí je nespočet. Mimochodem o tom, jak se v této branži pohybovat a uspět vyučuje Make- up Institute Prague v samostatném kurzu marketingu.

Vyučuješ také kurzy v Make- up Institute Prague, dokážeš říct, co tě na této práci nejvíce baví?

Asi ten každodenní kontakt s lidma a že něco, co umím, mohu předat dál. Je to pro mě pocta a těší mě, že studentům mohu pomoci ve startu jejich kariéry. Navíc s mnoha studenty poté zůstáváme v kontaktu a teší nás naše úspěchy navzájem.

Petry práce ve spolupráci s Make-up Institute Prague
Petry práce ve spolupráci s Make-up Institute Prague

 

Peti řekni nám, čemu se kromě Kryštůfka, ve volném čase ráda věnuješ? 🙂

Snažím se maximálně rozvrhnout čas mezi Kryštofa a volný čas pro sebe, protože bez toho to zkrátka nejde. Mám moc ráda běh, je to pro mě největší uvolnění a zároveň mi dodá energii. Taky miluju umění a ráda chodím po různých výstavách. Nejvíc mě v poslední době zaujala výstava Tima Burtona v Praze a dodal mi chuť zkusit nové věci, které nejsou úplně beauty, je to pro mě velká ikona, zdroj nápadů. K malbám se ale v blízké době nechystám, zůstanu u makeupu, což mě momentálně nejvíc baví, člověk ale nikdy neví, kam ho život zavane. Kariéru chci hlavně vést tak, aby na mě byl jednou syn pyšný a aby viděl, že život lze žít tak, aby ho bavil a měl mě jako inspiraci. Zpět k  zálibám, taky hodně ráda čtu knížky, jsou pro mě také velkou inspirací. Posledně se mi moc líbila knížka od Helen Třeštíkové.

Máš za sebou už celou řadu pracovních zakázek a zkušeností, na jakou z nich jsi nejvíc pyšná?

Jsem hrozně ráda za spolupráci s fotografem Matějem Konečným, podíleli jsme se spolu na kreativních projektech v reklamní branži. Je moc fajn a má super nápady, díky tomu se naše reklamy vždy trochu lišily. Naposled jsme spolu fotili reklamu pro Uber, Makro nebo Lidl. Taky mě na tom moc baví to, když jedu autem a vidím billboard a řeknu, to jsem dělala já 🙂

Reklama UBER
Reklama UBER

Leave A Reply