Andrea Lengyelová, vizážistka a vítězka MAKECUP make-up awards 2015

0

Andree Lengyelové se podařilo to, o čem většina studentů, či zatím jen make-up nadšenců, sní. Loni zvítězila v prestižní soutěži MAKECUP 2015, kterou pořádá Make-up Institute Prague. Andrea oslnila porotu sestavenou z těch nejlepších odborníků v ČR, kterými jsou například make-up artistka Zuzana Machalová, Markéta Davidovich či modelka Jitka Boho a tím odstartovala svou hvězdnou kariéru.

Interbeauty_17_10_2015_By_Shalev_Man_ (1)
Andrea v akci

Andrejko, jak ses vůbec ke světě make-upu dostala, či kdy jsi s make-upem začínala?

Make- up mě vždy bavil a na první kurz jsem šla už v roce 2011. Tehdy jsem si ještě vůbec nepředstavovala, že ze mě jednou bude vizážistka. I když jsem pracovala v oblasti zkrášlování a kosmetiky, naplno jsem se rozhodla věnovat make- upu až pred rokem a půl a MakeCup byla úplně první soutěž do které jsem se přihlásila. 

Co pro tebe make- up jako takový znamená?

Make- up je moje hobby a zároveň moje vysněná práce v jednom. Miluju, že můžu každý den tvořit něco jiného, nového, můžu pomáhat, zkrášlovat, prostě se u toho nikdy nenudím. 

Zvítězila jsi v soutěži MAKECUP 2015, v čem myslíš že jsi lepší- originálnější než ostatní?

Vím, že soutěž MakeCup je o souhře více vlastností, samozřejmě zručnost v make- upu je na prvním místě, ale vím že je též důležitá kreativita, preciznost, timing, vystupování atd. Těžko říct, snad bylo u mě od každého trochu.

Jak Ti výhra v této soutěži pomohla ve Tvé make- up kariéře neboli co se během roku od výhry soutěže změnilo?

Změnilo se toho moc, za co jsem však nejvíc vděčná je to, že jsem mohla přejít z plného úvazku jen na brigádnický, založit si živnost a věnovat se co nejvíce vlastním zakázkám. Za poslední rok jsem se dostala k mnohým zajímavým příležitostem a novým spolupracím, líčila jsem pro různé časopisy, vytvářela make- up známým osobnostem, začala jsem líčit divadelní představení a muzikály, pracovat jako lektorka v Makeup Institute a samozřejmě jsem se věnovala i soukromé klientele. Takže myslím, že za jeden rok celkem významný posun. 

Víme, že nyní působíš jako lektorka kurzu FACECHART workshop v Make- up Institute Prague, můžes nám přiblížit co se vůbec na takovém kurzu vyučuje, jak probíhá a Tvé celkové dojmy z této zkušenosti?

Kreslení Facechartů je mým velikým hobby, proto jsem úplně nadšená, že můžu v Make-up Institute Prague vést tento workshop. Studenti se na něm dozví nejen to jak nakreslit facechart, jaké techniky a produkty použit, ale i jak to potom využit v praxi. Kurz teda trvá 4 hodinky a nakreslíme si na něm společně, krok po kroku jeden kompletní facechart. Na konci vždy ráda zkonzultuji dotazy a výtvory mých studentů, aby vědeli na co se do budoucna zaměřit anebo na čem případně ještě zapracovat. 

 

Video z FACECHART workshopu zde.

Zajímá Vás studium FACE CHART? Více informací naleznete zde.

Jaké máš plány do budoucna, nelákala by Tě například kariéra v zahraničí?

No v podstatě já už jsem v zahraničí, do Prahy jsem se přestěhovala asi před rokem, takže zatím tu určitě plánuji zůstat, ale jak by se naskytla nějaká příležitost, asi by jsem se nebránila. Každopádně zatím jsou moje plány uchytit se co nejvíc tady v Praze. 

Co bys poradila studentům, či začínajícím make- up artistům?

Aby se nenechali nikdy odradit, či už okolím nebo vlastními pochybnostmi. Potřeba na sobě pracovat a nevzdávat se a úspěch se určitě dostaví.

Děkuji za rozhovor

Tereza Fraňková

Leave A Reply