Hygiena v kosmetice

0

V líčení a kosmetice hraje důležitou roli hygiena, která je základem a samozřejmostí pro všechny profesionální vizážisty na celém světě. Bez správného dodržování hygieny se z Vás nikdy nemůže stát skutečně profesionální vizážista. Proto si zde zdůrazníme pár hygienických tipů od profesionálních vizážistů:

1) První dojem rozhoduje. Špinavý kufr, štětce a líčidla = špinavý vizážista. Dejte si pozor, aby Vaše vybavení včetně štětců bylo vždy čisté a 100% desinfikované.

2) Hygienický rituál – zvykněte si pravidelně desinfikovat, čistit a otírat veškeré Vaše vizážistické nástroje, pomůcky a produkty. Desinfikujte před klientem, aby věděl, že dbáte na hygienu a že klientovo zdraví je pro Vás důležité.

3) Ruce vzhůru! Umyli jste si nejdříve ruce? 80% bakterií je přenášeno rukama, takže nezapomeňte desinfikovat také Vaše ruce.

4) Pokud kouříte, nezapomeňte dbát na umytí rukou a osvěžení dechu. Nejhorší zážitek pro nekuřáka je být v těsné blízkosti kuřáka, proto dbejte na každý detail.

5) Přemíra parfému škodí. Všeho s mírou! Pro klienta byste měli být čistí, upravení a příjemně voňaví.

6) Vždy produkt nanaste pomocí špachtle na čisté palety, ubrousky nebo na čisté ruce. To znamená, že byste neměli namáčet štětce či prsty do originálního balení produktů, díky čemuž se množí bakterie.

7) Nikdy nefoukejte na štětce, aplikátory či produkty. Přebytečné množství vždy pečlivě otřete nebo oklepejte. Čistětě štětce po každém klietovi a na konci každého dne.

8) Je vhodné používat jednorázové aplikátory na řasenky, linky a rty.

9) Desinfikujte vizážistické tužky pomocí ořezávátka po každém klietovi a nezapomeňte ho také vydesinfikovat.

10) Používejte latexové houbičky, abyste předešly potencionálním alergickým reakcím klientů.

11) Pokud některý produkt nevypadá nebo nevoní dobře, nepoužívejte ho. Respektujte dobu trvanlivosti každého produktu. Jako profesionální vizážista budete produkty používat mnohem častěji než u líčení pro osobní účely, berte proto zřetel na dobu trvanlivosti produktu. U některých produktů může být kratší než je uváděno na obalu z důvodu Vašeho častého používání. Možnost znečistění je mnohonásobně větší kvůli bakteriím ve vzduchu, z rukou a nástrojů, které se do produktu dostávají mnohem častěji než při osobním užití. Naše rada je jednoduchá – dbejte na dobu trvanlivosti a pravidelně produkty obměňujte. Mnohem důležitější je používat zdravý rozum, pokud produkt nevypadá nebo nevoní dobře, přestaňte ho používat.

Existuje řada produktů určených k desinfekci a čištění. Prozradíme Vám, které jsme si zamilovali my.

TIP – na většině produktech je doba trvanlivosti označena velmi malým písmem, proto si kupte malé červené samolepky v papírnictví a napište si na každý produkt datum spotřeby.

Leave A Reply