Make-Up Artistka Gabriela Tesaříková: Za svůj největší úspěch považuji, že se mi podařilo skloubit rodinu s prací, která mě naplňuje.

0

Gabriela Tesaříková je zkušená make- up artistka ze stáje Make-up Institute Prague. Patří mezi žádané vizážisty v osobní a fashion scéně a je vzorem mnoha začínajících make- up artistů. Vyzpovídali jsme Gabču, co se týče její životní cesty, úspěchů, ale i konkrétních make-upových rad.

Gábinko, začnu otázkou co Tě ke světu make-upu vůbec přivedlo, byla make-upová dráha Tvůj celoživotní sen?

Měla jsem asi vždy vřelejší vztah k estetice a módě, než holky běžně mají. K make-upu jsem se dostala přirozenou cestou. Původně jsem se věnovala stylistice a vzhledem k poptávce mých klientek jsem si portfolio rozšířila o make- up, který mě chytl a už jsem u něj zůstala.

Profesionální make-up artista by na sobě měl stále pracovat a vzdělávat se, máš nějaké vzory, které Tě inspirují?

Mít vzor je pro kohokoliv v jakémkoli oboru skvělá věc, takže vzory samozřejmě mám. Mohu vyjmenovat nějaké zahraniční make- up artisty jako např. Pat McGrath, Lisa Eldrige…. ale přiznám se, že momentálně jsou pro mě vzory make- up artisti přímo v mém nejbližším okolí.

Dokážeš určit styl make- upu, který Tě nejvíce baví vytvářet?

Nedokážu asi říci přesně jaký styl. Na make- upu mám ráda tu rozmanitost, kdy jeden den dělám nevěstě jemný make- up a druhý den extreme make- up na fotky, ta pestrost mě na tom právě baví nejvíc.

Gabriela v akci
Gabriela v akci

Co považuješ doteď za svůj největší úspěch?

Asi to, že se mi podařilo skloubit rodinu s prací, která mě naplňuje.

Víme, že vyučuješ v Make-up Institute Prague i kurz zaměřený na úpravu obočí, co si ty osobně myslíš o celosvětovém trendu hustého obočí?

Obecně všechny trendy odcházejí a přicházejí a vracejí se v cyklech v nejrůznějších kombinacích. Husté obočí mám ráda, jen doplnit, kde je potřeba a vyčesat gelem. Záleží jaký look budeme dělat. Ale neznamená, že je-li něco trendy, musí to nutně slušet každému.

Výsledek její práce
Výsledek její práce

Jaké nejčastější chyby dělají dnešní slečny v líčení?

Nejčastější chyba bývá už ve výběru samotného make- upu, výběr odstínů a samotná aplikace produktů… ale vem v úvahu, že většinou slečny jak se správně nalíčit nikdo nikdy neučil. Ostatně v tom jsou fajn například naše kurzy osobního líčení v Make up Institute, kde se slečny naučí, jak se samy správně nalíčit.

V jakém looku se ty osobně cítiš nejlépe?

Nejlépe se cítím v přirozeném, lehce rozzářeném make- upu, vyčesané obočí gelem a barevné plné rty.

Jaké produkty nejraději používáš a nikdy Ti nechybí v kosmetické taštičce?

Olejíček Kiehl’s, CC krém od Estée Lauder, corector, řasenka, lesk a různé barvy rtěnek, momentálně jsem si oblíbila mattemoist lipgloss 402 od Note. Můj oblíbený produkt je krémová tvářenka, kterou mám v kabelce a v průběhu dne doplním na rty a tváře.

Gabriely Extreme make-up look
Gabriely Extreme make-up look

 

Můžeš nám prozradit, co by nemělo profesionálním make-up artistům chybět v jejich make-up kitu?

Produktů, které by neměly chybět je celá řada, tady bych asi spíš vyzdvihla to, aby všechny produkty a štětce byly čisté a vydezinfikované. 

Školíš a vedeš začínající make-up artisty, jaké vlastnosti si myslíš že jim dnes chybí? Popř. jaké předpoklady by měl mít úspěšný vizážista?

Myslím, že spoustě studentům chybí trpělivost a některým zas pokora 🙂 Z mého pohledu by měl mít cit pro barvy a estetiku jako takovou. Pevná ruka a technika se dá s trochou trpělivosti naučit.

Moc děkuji za rozhovor,

Tereza Fraňková

Leave A Reply