FASHION STARS NIGHT byla velkolepou oslavou módy

0

Módní show FASHION STARS Night představila v zaplněné industriální hale vinohradského PAVILONu kolekce čtyř českých návrhářek. Neobvyklá scéna a výjimečná choreografie vytvořily nezapomenutelnou atmosféru večera. Viděli jsme dvě kolekce projektu ALAE mladých návrhářek Denisy Dovalové a Ivety Pecuchové. Kolekce jaro-léto 2015 předvedly také etablované české butiky návrhářek Heleny Mertlové a Taťány Kovaříkové. Večer tak ukázal, že inspirativní módní kreace nejsou k vidění jen na molech světoznámých značek, ale jsou dostupné a k zakoupení i v České republice, v malých sériích nebo originálech, v kvalitních provedeních a navíc navržené na míru každé ženě.

Netradiční módní show zhlédlo více než 500 hostů z řad módy, businessu a novinářské obce. Společným jmenovatelem všech kolekcí byla kvalita, rafinovanost, střihy podtrhující ženskou siluetu a zároveň lichotící ženské postavě. O make-up se postaral tým absolventek Make-Up Institute Prague pod vedením skvělé make-up artistky Zuzany Machalové. 

Posledních deset let jsme v rámci projektu Shooting Fashion Stars představovali a podporovali začínající české designéry a značky. Pro další pokračování projektu jsme se rozhodli zaměřit pozornost dál a podpořit další, navazující článek módního průmyslu, kterým je samotný prodej a kontakt designérů se zákazníky. Naším cílem bylo tentokrát propojit obchodně fungující návrhářky s reálnými zákazníky“, uvádí ke konceptu Fashion Stars Night Janina Šlemínová, producentka projektu. A dodává „všechny představené kolekce mají velmi blízko k zákazníkům, zákaznice si v podstatě hned po přehlídce mohou modely ve svých velikostech objednat.“

Slavnostní večer zahájila v premiéře uvedená kolekce jaro-léto 2015 s názvem „KALOKAGATHIA“ mladé návrhářky Denisy Dovalové. Denisa Dovalová je studentkou Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Absolvovala stáž u inovátorské holandské designérky a průkopkyně 3D tisku v módě, Iris van Herpen, členky syndikátu Haute Couture. Kalokagathia je antický řecký termín pro harmonii těla a duše. Předváděné modely vyjadřovaly antickou vznešenost, zároveň uvolněnost a lehkost.

Denisa Dovalová vytvořila kolekci v rámci projektu ALAE (latinsky křídla) podporujícího mladé módní návrháře. Pod křídly ALAE mají návrháři možnost spolupracovat s profesionálním a sehraným teamem precizních krejčových, tvořit z kvalitních materiálů, které jim ALAE poskytuje zcela zdarma a plně využívat etablovaný showroom na Královských Vinohradech. Zde mohou své modely prezentovat, nabízet k prodeji a osobně se potkávat se zákaznicemi.

Jako druhá v pořadí se představila kolekce návrhářky Heleny Mertlové. Minimalistická limitovaná kolekce jaro-léto 2015 se nesla v pudrových tónech a bílé. Nadčasové střihy šatů provedené z přírodních materiálů se strečovým efektem. Modely jsou flexibilní, přizpůsobí se až o dvě velikosti. Velkou variabilitu ukázal jeden z modelů, který se dá dokonce nosit dvěma způsoby: s vlečkou vzadu, která se po otočení stane designovým prvkem vpředu. Kolekce Heleny Mertlové byla na přehlídkovém mole doplněna šperky z přírodních polodrahokamů a perel značky Kat. jewelry.

Výběr z kolekcí Geometric a Eternal Business mladé návrhářky Ivety Pecuchové přenesl diváky do elegantních, profesionálních, ale velmi chic kanceláří některé z luxusních společností. Alespoň takový dojem modely Ivety Pecuchové vzbuzovaly. Modely s přívlastkem sofistikované, exkluzivní a glamour, vyrobené z kvalitních a luxusních přírodních materiálů jako je hedvábí, kašmír, kůže nebo vlna. Iveta Pecuchová představila modely v rámci projektu ALAE. Stylové brýle z autorských kolekcí nejlepších světových návrhářů dotvářely celkový look.

Závěrečná kolekce patřila etablované módní značce TATIANA návrhářky Taťány Kovaříkové. Jednoduché linie, zdůrazňující postavu, zaměření na detail, precizní krejčovina a padnoucí střihy, které vyzdvihují ženskost. Kolekci jaro-léto 2015 dominovala černo-bílá v kombinaci geometrických vzorů, od pruhů po puntík, působících jemně a žensky. Taťána využila geometrii také pro její kontrast a lichotivost ženské postavě. Jednoduché padnoucí kostýmy, jarní kabáty, ale i luxusní společenské šaty, které zdobily krajky či jen splývavé materiály. Kolekce působila jemně, nicméně každé ženě přispěje k pocitu sebevědomí a hrdosti.

Módní stránku FASHION STARS Night doplnilo několik tanečních vystoupení. V rámci večera byla oznámena spolupráce s nadačním fondem Pink Bubble Martiny Šmukové, který pomáhá mladým lidem v boji s rakovinou. Tečkou za celou show bylo závěrečné defilé.

Leave A Reply