Zažít PARIS FASHION WEEK na vlastní kůži!

0

BARBORA MLEZIVOVÁ, makeup artist a dlouholetá členka lektorkského týmu v Make-Up Institute Prague zažila sen každého vizážisty a to líčit FASHION WEEK. Jako jediná mua z ČR byla pozvána na líčení přehlídek v rámci PARIS i MILANO FASHION WEEKU v roce 2019 i 2020. A my jsme ji museli samozřejmě hned vyzpovídat 🙂

Jak se k Tobě dostala tak obrovská příležitost, jako je být součástí Paris Fashion Week? 
Říká se, že když si člověk něco hodně přeje, tak se to vyplní. Ale ono to nestačí. V naší branži by to bylo až příliš jednoduché. Je potřeba mnohem víc (a ted’ mi promiňte to klišé): zázemí, píle, pokora a štěstí. A já k tomu přidávám „potkávat ty správné lidi“. A to všechno stojí za mou účastí na PFW. Před mnoha lety jsem měla tu čest spolupracovat s jednou úžasnou francouzskou makeup artist a díky jejím referencím se to podařilo. 

Přípravy musely být velkolepé, jak moc jsi řešila, jaké produkty vezmeš s sebou? Nebo jsi zkrátka jen vzala celý svůj make-up  kit?
Nevím jestli velkolepé je ten správný výraz, řekla bych že jsem se především balila velmi promyšleně. Samozřejmě jsem chtěla eliminovat situace, které by mne mohly na místě zaskočit, takže jsem brala celý kit. Nejhoší noční můrou bylo, že by mi „nepřiletěl kufr“. Ale tuto obavu prožívají všichni kolegové, kteří létají pracovat do zahraničí. Maximum věcí jsem sbalila do příručního zavazadla a za zbytek se už jen modlila ☺

Který produkt se ti nejvíc na place osvědčil?
Mohu jmenovat 2?:Rozjasňující pero YSL Touch Éclat a Event shimmering foundation od Kryolanu.

Měla jsi možnost se přímo setkat s konkrétními návrháři/návrhářkami?
Při práci jsem se setkalas návrhářem Michaelem Lombardem. Přezdívá se mu Král kůže – jeho věci mají v šatníku například Lady Gaga nebo Rihanna. Fyzicky byl přítomen všem přípravám. Byl neskutečně milý a přátelský. I v největším stresu si zachoval chladnou hlavu a jeho osobnost se naplno projevila po přehlídce, kdy každému v backstage osobně poděkoval…

Jaké byly jednotlivé modelky? Je rozdíl mezi prací s českými a zahraničními modelkami? 
Tak samozřejmě největším rozdílem bylo velké zastoupení modelek z jiného etnika. To je pro mě osobně velká zábava a byla jsem na to co se týče produktů plně vybavená. Chování modelek je stejné jako u nás – některé jsou milé a přátelské, některé zavřené ve svém vlastním světě a máš dojem, že Tě ani neregistrují. Nevysledovala jsem prostě žádnou „jinakost“.

Byl tam nějaký ikonický okamžik, který si budeš pamatovat už navždy?
Je jich více, ale asi nejsilnější byly okamžiky posledních úprav před vstupem na runway. Přehlídka probíhala přímo na Eiffelově věži, v prvním patře. Takže tam stojíš na takovém pomyslném symbolu módního světa, držíš v ruce makeupový štětěc, napětí vrcholí a hlavou Ti běží, že jestli je to sen, tak se nechceš probudit!

Co bys doporučila vizážistkám, které sní o líčení na zahraničním fashion weeku?
Já jsem se do Paříže dostala coby freelancer, což je opravdu docela netradiční a v obecné rovině na to odpovídám na začátku našeho rozhovoru. Jinak na fashion week se „nejjednodušeji“ dostanou vizážisté, kteří pracují pro některou z kosmetických značek, vybudují si u značky v rámci své země dobrou pozici a pak čekají na příležitost, že budou vysláni.  

Každopádně stojí za to snít a milujte svojí práci!

 

zdroj fotografií: fb Bára Mlezivová – makeup

DĚKUJEME ZA ROZHOVOR

 

Leave A Reply