ESTETIKA & ETIKA s Magdalenou Souškovou

0

Zbrusu nová MASTERCLASS s Magdalenou Souškovou se uskuteční již 3.9.2019 na téma ESTETIKA & ETIKA v Make-Up Institute Prague. Magdalena je makeup artistka s mnohaletými zkušenostmi z módního, televizního i korporátního průmyslu. Kromě líčení prohloubila v posledních letech svůj zájem o půvab ženy – propojení její vnější a vnitřní krásy. Účastnila se mnoha seminářů a konferencí na toto téma a mimo jiné se dnes věnuje Etikoterapii. Tímto svým pohledem a zaměřením vyniká mezi vizážisty, jelikož jako jedna z mála dokáže smysluplně propojovat tyto dva světy.

Magdi co na oblasti vizážistiky miluješ?

Tvůrčí prostředí, tvůrčí proces, detail, harmonii… Baví mě proměna. Ráda podtrhuji to nejnosnější ve tváři. Těší mě dobrý pocit můj i druhých… 

 

Vzpomeneš, jaké byly tvé začátky?

Mé začátky měly velmi přirozený vývoj.  

Vizážistika mě silně přitahovala a někde uvnitř jsem cítila, že to umím, že je mou součástí. Touha zesílila do bodu, kdy přehlušila veškeré pochyby a váhání a nakoupila jsem svou první vizážistickou výbavu… 

Během konverzace angličtiny jsem se o svém záměru zmínila svému tehdejšímu učiteli, který shodou okolností fotil booky začínajícím modelkám. Získala jsem první zkušenosti a krátce na to, mě požádala o úpravu modelek pro svou novou módní kolekce návrhářka, která u něj zahlédla mou práci. Tu nafotil Jakub Ludvík, který mi po skončení nabídl dlouhodobou spolupráci a protože spolupracoval se známými osobnostmi, postupně se mi otevíraly další dveře ve světě showbusinessu a ženské krásy ….. Vše se “jednoduše” dělo a zapadalo…

 

Jakou práci preferuješ – líčení osobní klientely, práci v tv, focení, přehlídky?

Jsem ráda, že jsem měla příležitost projít si všechny oblasti vizážistiky a spolupracovat se zajímavými osobnostmi ať již ze soukromé a korporátní klientely či showbusinessu. Mám ráda rozmanitost, osobní přístup a práci s detailem. Baví mě autenticita a podtržení přirozenosti i osobitosti. Preferuji práci, kde je prostor pro otevřenou komunikaci ať už jde o natáčení, focení či konzultace a osobní klientelu. 

Co by jsi doporučila lidem, které s líčením právě začínají? Jakou radu bys třeba tehdy ráda dostala?

Věřím, že základem je jít za tím co nás přitahuje. 

To, co v nás probouzí zájem a nadšení nám pomáhá dělat to tak, jak nejlépe umíme a ze své vlastní zkušenosti vím, že to se zúročuje. 

Základním nástrojem dobrého vizážisty je cítění. Cit otevírá kreativitu a prostor k novým výzvám a přístupům v práci i soukromí a prohlubuje naše vlastní zdravé kořeny. Vnímejme různé přístupy, buďme otevření tomu, co k nám samo přichází. Naplněný život si najde cestu, uvolníme-li kontrolu a dáme mu prostor. Je to princip, který funguje obecně. 

 

Prozradíš svůj nejoblíbenější produkt?

Oblíbených produktů je více, ale dlouholetou stálicí v mé výbavě je již řadu let řasenka Max factor 2000 calories a balzámy na rty Blistex a Carmex.

Tvá Masterclass má zajímavý název Estetika Etika, prozraď, na co se mohou účastníci těšit?

Vizážistika má potenciál spojovat a rozvíjet estetiku a vnitřní etiku přirozeným způsobem.

Jedna věc je technika líčení a druhá je cit. 

Práce vizážisty je intimní záležitostí, jelikož výrazně vstupujeme do osobní zóny druhého člověka. Při plném soustředění na kreativní činnosti se za určitých okolností spontánně uvolňují pocity a emoce na hlubší úrovni a přirozeně tak rozšiřují potenciál vzájemné inspirace a spolupráce. 

Estetika i vnitřní etika vychází z citu a jeho vědomý rozvoj, má zásadní vliv na harmonický a vyvážený vnitřní život. 

Míra cítění se promítá nejen do rukopisu vizážisty, ale i jeho osobitosti, jedinečnosti a individuálního vývoje.

Tento seminář se skrze líčení zaměřuje na smysl pro jemný detail v souvislostech vizážistiky i života

 

Jak jsi se k této tématice vůbec dostala?

Na vizážistice jsem vždy milovala, podtržení toho nejkrásnějšího na člověku a intuitivně jsem vnímala i jemné nuance krásy vnitřní, což nebylo vždy jednoduché…

Až díky spirituálním zážitkům, kterými jsem v těžkém životním období procházela, jsem spontánně porozuměla základním životním principům, kterým všichni bezpodmínečně podléháme.  Následně jsem během posledních let absolvovala a studovala mnoho přednášek psychologie i alternativních směrů a uváděla nová uvědomění do praxe svého vlastního života.

Fascinuje mě psychika a lidská mysl, hlouběji se zajímám o antroposofii a věnuji se etikoterapii, což se promítlo i do mé práce vizážistky.

Miluji krásu a umění vycházející z přirozenosti a osobitosti. Neuznávám násilí, vulgaritu ani hrubosti mezi lidmi. Zároveň však miluji autenticitu a život v pravdě, odhalující i naše temné stránky. Jen tak lze vidět skutečný stav věcí,  pracovat s nimi a smysluplně je kultivovat.

Dobré světlo, stíny, smysl pro detail a lehkost, hrají v mém životě zásadní úlohu, ať již z vizážistického či duchovního úhlu pohledu. 

 

 

Leave A Reply